Braisert reinsdyr skank, utrolig mrt og deilig <3

  • 30.10.2016 - kl.20:14

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Hei godtfolk!

Det er dessverre lenge siden jeg har vrt her inne n. Grunnen er ganske enkel, jeg har begynt i en jobb som tar det meste av dagen min og har derfor ikke hatt overskudd til n. Kanskje blir det bedre fremover, det hper jeg :) Har ftt noen foresprsler om jeg er sluttet med bloggen min, det har jeg alts ikke :) Blir kjempeglad om dere flger bloggen min og gjerne deler innleggene. Har ogs facebook side. lindaisabelleblogg.no

I dag skal dere f oppskriften p noe som bare smelter i munnen, og som det er sesong for n...

Tidligere har jeg laget bde lamme skank og reinsdyr indre/ytrefil. De av dere som har fulgt bloggen min, vet at jeg elsker reinsdyr kjtt. Lamme skank var noe av det beste jeg spiste p ferie i Kroatia for noen r siden. Denne gangen tenkte jeg kombinere begge deler, alts reinsdyr og skank ;) Dette er utrolig mrt g godt, du trenger bare gaffel, for kjttet lsner av seg selv.....mmmm.....

Skankene er som regel frosne, s husk ta de ut til tining dagen fr. Har du lagt de i kjleskapet br du ta de ut 1 time fr du skal begynne tilberede de. Trk av skankene og gni de inn med ny kvernet pepper og salt. Varm opp en stekepanne p hy varme med litt godt smr ( jeg bruker  kviteseids smr, synes det er kjempe godt) og litt olje og brun skankene p alle sider.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



 

 

Sett de til side i ei dyp ildfast form.

Beregn 1 skank pr. person

salt

pepper

smr

olje

STEKESJY SOM SENERE ER KRAFT TIL SAUS:


2 terninger kjttbuljong
5 dl vann
1 gulrot
1/2 lk
2 laurbr blader
10 stk knuste einebr
2 skiver sellerirot 
2 fedd hvitlk i sm biter
2 dl rdvin

1 norsk eple

Kok opp vann og ha buljongterninger oppi. Rr godt til alt er helt opplst. Tilsett grnnsakene kuttet i sm biter, samt rdvin, laurbrblad, hvitlk og einebr i gryta.  Kok opp og la det s simre i ca 1 time. Sett skankene i en dyp ildfast form og hell kraften over. Ha folie over og sett skankene i ovnen p 190 i ca 3 timer.

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Nr skankene slipper beinet vil det si at disse er ferdig. Sil av kraften fra formen i en panne.
 Kok kraften ned til det halve. Her kan dere bruke brun maisenna jevner ca. 2 ts som tilsettes litt etter litt i panne under koking for jevne sausen noe. Smak til med salt og pepper.  Tilsett litt flte, noen skiver brunost og litt tyttebr syltety. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Til dette serverer jeg selleri og mandel potetmos, samt lettkokte ferske rosenkl og vilt saus

Skrell sellerirot og 1 kg. potetet

Dette kuttes i store terninger og kokes mr. Sil av vannet og damp godt. I pannen smeltes smr sammen med flte og litt melk. Kok opp og tilsett potetene. Stampes eller kjres med stavmikser. Tilsett mer melk om ndvendig. Smak til med salt og pepper. Det er viktig ikke tilsette salt fr puren er kjrt glatt (da unngr du lim aktig konsistens).

 

Server selvsagt med litt tyttebr syltety :)

Velbekomme <3

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#vilt #middag #braisertereinsdyrskanker #reinsdyr #reinsdyrskank #mat #deilig #love #hst #lindaisabelleblogg
 

 

 

  • Kommentarer: 5
  • 30.10.2016 kl.20:14 | Kategori:Vilt mat

Linda Isabelle

Linda Isabelle

Sharing my passion for food! Jeg elsker lage mat. Spesielt liker jeg kunne lage maten min helt fra bunnen av. Kaker og kakepynting har vrt min passion i mange r. Jeg er opprinnelig nordlending, men har n funnet lykken med min samboer som er en skikkelig Oslo-gutt. Jeg har tre barn og ett barnebarn som jeg elsker mer enn alt p jord. I tillegg er jeg velsignet med tre fantastiske bonusbarn. Jeg nsker med denne bloggen kunne vre til inspirasjon for dere der ute. Jeg lager stort sett all mat fra bunnen av. Kanskje fr du noen nyttige tips og ideer? Oppskriftene er samlet opp gjennom rene fra familie, komponert selv og noe er selvsagt funnet p nettet testet ut. Jeg legger kun ut bilder jeg har tatt selv. Jeg hper dere kan f litt inspirasjon av lese bloggen min og kanskje prve noen av oppskriftene mine. Jeg blir veldig glad hvis du deler oppskriftene og siden min med venner og familie. Jeg har en facebookside som heter lindaisabelleblogg.no. Lik og del!

myTaste.no

Flg bloggen

  • Instagram

    Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Annonser

    hits