BIFF CHOP SUEY <3

  • 17.02.2017 - kl.10:39

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Lag en deilig Biff chop suey til middag i helgen. Dette er som sikkert mange bde vet og har smakt, en klassisk kinesisk rett.

Hemmeligheten med denne retten er marineringen. 

Hvorfor ikke prve lage den hjemme? Kjempegodt :)

Ingredienser til ca 4 personer:

500 gr storfekjtt (bruk et mrt kjtt - som f.eks. ytrefilet eller mrbrad)

Marinade

2 ss soyasaus
2 ss sterssaus (oyster Sauce)
1/2 ss pepper 

Saus

1 brokkoli 
1 stor lk
1 grnn paprika
200 gr ferske sjampinjonger
125 gr hermetiske vannkastanjer
125 gr hermetiske bambusskudd
125 gr sukkererter 
150 gr hermetiske eller ferske babymais
3 - 4 fedd hvitlk
1 ss soyasaus
3 ss sterssaus
5 - 7 dl vann 
2 blokker klar kjttkraft ( buljongterninger)
Olje og smr til steking 

Jevner (for tykne sausen)

25 gr maizennamel
65 gr vann

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmte

Det er opp til deg hvilke grnnsaker du nsker ha i retten. Jeg har foresltt noen som jeg liker - prv deg frem.

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjr kjttet i tynne strimler (4 cm x 0,5 cm). Hell marinaden over kjttet og la det ligge i 20-30 minutter.

( gjerne enda lenger om du har tid) Jeg pleier ha det i en brdpose slik at jeg fr blandet det skikkelig sammen.

Kutt brokkoli i sm topper, bambusskudd, lk og paprika i strimler, sopp i bter og del vannkastanjene og babymais i to. Sukkerertene deles i to p skr. Hvitlken hakkes i sm biter. Pass p holde grnnsakene hver for seg.

Varm opp en wok eller jerngryte og ha i bde olje og smr. Brun kjttet p alle sider og ta det ut.

Ha i litt mer olje og stek hver enkel grnnsaksort for seg. Ha deretter alle grnnsakene og kjttet tilbake i woken / gryten.

Bland soyasaus, sterssaus og buljongvannet og hell det over kjttet og grnnsakene. La alt f et oppkok.

Rr ut maizennamel med vann og ha litt av maizennablandingen i sausen av gangen. Pass p at sausen ikke blir for tykk.

Serveres med Jasminris.

 

Tips - Dersom du liker litt sterk mat, s kan du med hell tilsette litt chili i denne retten. Bde fersk og trket chilli passer veldig godt.




OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Klar til servering. Nyt en deilig middag hjemme hos deg selv <3

 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#kinesisk #middag #kos #biff #biffchopsuey #kjttoggrnnsaker #utenlandskmat #noegodttilmiddag #chopsuey #reise #feriemat #lindaisabelleblogg #instagram

Victoria Larsen

17.02.2017 kl.13:15

Ser jo kjempe godt ut :D

Linda Isabelle

17.02.2017 kl.19:10

Victoria Larsen: Tusen takk:-)
Skriv en ny kommentar

Linda Isabelle

Linda Isabelle

Sharing my passion for food! Jeg elsker lage mat. Spesielt liker jeg kunne lage maten min helt fra bunnen av. Kaker og kakepynting har vrt min passion i mange r. Jeg er opprinnelig nordlending, men har n funnet lykken med min samboer som er en skikkelig Oslo-gutt. Jeg har tre barn og ett barnebarn som jeg elsker mer enn alt p jord. I tillegg er jeg velsignet med tre fantastiske bonusbarn. Jeg nsker med denne bloggen kunne vre til inspirasjon for dere der ute. Jeg lager stort sett all mat fra bunnen av. Kanskje fr du noen nyttige tips og ideer? Oppskriftene er samlet opp gjennom rene fra familie, komponert selv og noe er selvsagt funnet p nettet testet ut. Jeg legger kun ut bilder jeg har tatt selv. Jeg hper dere kan f litt inspirasjon av lese bloggen min og kanskje prve noen av oppskriftene mine. Jeg blir veldig glad hvis du deler oppskriftene og siden min med venner og familie. Jeg har en facebookside som heter lindaisabelleblogg.no. Lik og del!

myTaste.no

Flg bloggen

  • Instagram

    Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Annonser

    hits