BIFF CHOP SUEY <3

  • 17.02.2017 - kl.10:39

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Lag en deilig Biff chop suey til middag i helgen. Dette er som sikkert mange både vet og har smakt, en klassisk kinesisk rett.

Hemmeligheten med denne retten er marineringen. 

Hvorfor ikke prøve å lage den hjemme? Kjempegodt :)

Ingredienser til ca 4 personer:

500 gr storfekjøtt (bruk et mørt kjøtt - som f.eks. ytrefilet eller mørbrad)

Marinade

2 ss soyasaus
2 ss østerssaus (oyster Sauce)
1/2 ss pepper 

Saus

1 brokkoli 
1 stor løk
1 grønn paprika
200 gr ferske sjampinjonger
125 gr hermetiske vannkastanjer
125 gr hermetiske bambusskudd
125 gr sukkererter 
150 gr hermetiske eller ferske babymais
3 - 4 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
3 ss østerssaus
5 - 7 dl vann 
2 blokker klar kjøttkraft ( buljongterninger)
Olje og smør til steking 

Jevner (for å tykne sausen)

25 gr maizennamel
65 gr vann

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte

Det er opp til deg hvilke grønnsaker du ønsker å ha i retten. Jeg har foreslått noen som jeg liker - prøv deg frem.

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler (4 cm x 0,5 cm). Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 20-30 minutter.

( gjerne enda lenger om du har tid) Jeg pleier å ha det i en brødpose slik at jeg får blandet det skikkelig sammen.

Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter og del vannkastanjene og babymais i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Hvitløken hakkes i små biter. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.

Varm opp en wok eller jerngryte og ha i både olje og smør. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut.

Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg. Ha deretter alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken / gryten.

Bland soyasaus, østerssaus og buljongvannet og hell det over kjøttet og grønnsakene. La alt få et oppkok.

Rør ut maizennamel med vann og ha litt av maizennablandingen i sausen av gangen. Pass på at sausen ikke blir for tykk.

Serveres med Jasminris.

 

Tips - Dersom du liker litt sterk mat, så kan du med hell tilsette litt chili i denne retten. Både fersk og tørket chilli passer veldig godt.




OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Klar til servering. Nyt en deilig middag hjemme hos deg selv <3

 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#kinesisk #middag #kos #biff #biffchopsuey #kjøttoggrønnsaker #utenlandskmat #noegodttilmiddag #chopsuey #reise #feriemat #lindaisabelleblogg #instagram

Victoria Larsen

17.02.2017 kl.13:15

Ser jo kjempe godt ut :D

Linda Isabelle

17.02.2017 kl.19:10

Victoria Larsen: Tusen takk:-)
Skriv en ny kommentar

Linda Isabelle

Linda Isabelle

Sharing my passion for food! Jeg elsker å lage mat. Spesielt liker jeg å kunne lage maten min helt fra bunnen av. Kaker og kakepynting har vært min passion i mange år. Jeg er opprinnelig nordlending, men har nå funnet lykken med min samboer som er en skikkelig Oslo-gutt. Jeg har tre barn og ett barnebarn som jeg elsker mer enn alt på jord. I tillegg er jeg velsignet med tre fantastiske bonusbarn. Jeg ønsker med denne bloggen å kunne være til inspirasjon for dere der ute. Jeg lager stort sett all mat fra bunnen av. Kanskje får du noen nyttige tips og ideer? Oppskriftene er samlet opp gjennom årene fra familie, komponert selv og noe er selvsagt funnet på nettet å testet ut. Jeg legger kun ut bilder jeg har tatt selv. Jeg håper dere kan få litt inspirasjon av å lese bloggen min og kanskje prøve noen av oppskriftene mine. Jeg blir veldig glad hvis du deler oppskriftene og siden min med venner og familie. Jeg har en facebookside som heter lindaisabelleblogg.no. Lik og del!

myTaste.no

Følg bloggen

  • Instagram

    Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Annonser

    hits