Deilig hjemmelaget Plomme syltety <3

  • 12.09.2016 - kl.09:00

 

 



 

 

Fra dette til dette - p en helg!

S utrolig mye godt som kan lages av plommer!

Denne helgen har jeg vrt veldig aktiv. Vi har et plomme tre i hagen vr, som har s mye plommer at det nesten dupper i gresset. 

Jeg kan ikke bare se p la de rtne bort. 

Derfor var det dette som sto p timeplanen denne helgen. 

P bilde ser du plommene ferdig plukket, og til hyre ser du hva de ble til. 

Denne uken skal du f mange deilige oppskrifter p hva du kan gjre med plommene dine <3

I dag starter vi med plommesyltety i to forskjellige varianter.

Kom tilbake i morgen <3

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Jeg elsker hsten og alt den har by p. Hagen bugner av plommer, s treet henger helt ned i bakken.

 

 

 

 

Du trenger 

3 kg. plommer

2 lime i tynne skiver

3 cm revet fersk ingefr

1 vaniljestang delt p langs

1 flaske fruktpektin ( liten) eller syltepulver

1,5 kg sukker

eventuelt 2 dl appelsinjuice


NB:

Oppskrift p plommesyltety 2. finner du lenger ned p siden. 

 

Vask og del plommene i to. Ta ut steinene..

 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Finn frem de vrige ingrediensene

I all type frukt finnes det naturlig pektin og syre som er med p lage syltetyet tykt s det kan smres p brdskiven uten renne utover tallerkenen. Syren er med p frigjre pektinet i frukten, slik at det virker som fortykningsmiddel.

Hvor mye pektin og syre som finnes i frukttypen du vil lage syltety av, varierer etter type og etter hvor moden frukten er. Er frukten for moden vil det vre lite pektin i den, og evnen til f stivt syltety vil vre redusert.

Plommer er regnet for ha middels pektininnhold og lavt syreinnhold, selv om dette kan variere. For f stivt plommesyltety er det derfor lurt tilsette syre, for eksempel saft fra en sitron, som kan vre med p frigjre pektinet i plommene nr dette kokes sammen. Ved litt over 100 grader reagerer sukker, pektin og syre, og syltetyet vil bli stivt nr det avkjles.

TIPS: Dersom du har tenkt lage store mengder og oppbevare over lengre tid kan det vre lurt bruke syltepulver som du finner i butikken. I disse er det pektin men ogs konserveringmiddel som gjr at syltetyet blir ekstra holdbart. De ulike merkene har ulik fremgangsmte og det varierer om pulveret skal tilsettes i begynnelsen eller p slutten, les p baksiden av pakken.

 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Skjr lime i tynne skiver. Del vaniljestangen i to og skrap ut frene, riv ingefr.

Ha dette samen med plommer og eventuelt appelsinjuice i en tykkbundet kjele. 

Vent litt med appelsinjuicen. I Alle oppskrifter str det veske, men min erfaring tilsier at ved denne type plommer blir det s mye veske at syltetyet har vanskeligheter med bli stivt hvis du tilfrer veldig mye mer. Prv deg frem. 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Kok opp og la smkoke til plommene er myke. tilsett pektin og la det koke ett minutt. Tilsett s sukker og kok til det er lst seg opp og syltetyet er begynt bli tykt. 

 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Nr syltetyet har ftt den konsistensen du nsker, heller du dem over p steriliserte og varme glass. Sett lokket godt p glassene. 

Oppbevares mrkt og kjlig i noen mneder. kan ogs fryses, men da m ikke glassene vre full.

 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Syltety nummer to har jeg brukt stavmikseren p. De er ikke s glad i "klumper" i syltetyet her i huset. 

Oppskriften er 

1,5 kg. plommen

750 gr sukker

1/2 glass fruktpektin eller syltepulver

1-2 ss Grand Marnier likr

2 ss revetsitronskall

 

Ha plommer, saft og sitronskall i en tykkbunnet gryte. La det koke opp og la det smkoke til frukten er myk og lst seg noe opp. Vil du ha en noe glattere syltety kan du bruke en stavmikser. Ha opp i fruktpektin og rr det godt inn. La det koke 1 minutts tid. Tilsett sukker og rr til det er opplst. Kok opp syltetyet igjen. Rr inn Grand Marnier og hell over i rene steriliserte glass. Sett p lokk. Nr syltetyet er helt avkjlt kan du sette p etiketter. Syltetyet holder godt et rs tid hvis det er oppbevart kjlig og mrkt.

 

 

Vel bekomme <3 

Kom tilbake i morgen for flere deilig oppskrifter med plomme <3

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#hjemmelaget #lagetfrabunnen #hjemmelagetplommesyltety #syltety #plommer #frahagen #plegg #love #deiligsyltety #mat #madebylinda
 

Skriv en ny kommentar

Linda Isabelle

Linda Isabelle

Sharing my passion for food! Jeg elsker lage mat. Spesielt liker jeg kunne lage maten min helt fra bunnen av. Kaker og kakepynting har vrt min passion i mange r. Jeg er opprinnelig nordlending, men har n funnet lykken med min samboer som er en skikkelig Oslo-gutt. Jeg har tre barn og ett barnebarn som jeg elsker mer enn alt p jord. I tillegg er jeg velsignet med tre fantastiske bonusbarn. Jeg nsker med denne bloggen kunne vre til inspirasjon for dere der ute. Jeg lager stort sett all mat fra bunnen av. Kanskje fr du noen nyttige tips og ideer? Oppskriftene er samlet opp gjennom rene fra familie, komponert selv og noe er selvsagt funnet p nettet testet ut. Jeg legger kun ut bilder jeg har tatt selv. Jeg hper dere kan f litt inspirasjon av lese bloggen min og kanskje prve noen av oppskriftene mine. Jeg blir veldig glad hvis du deler oppskriftene og siden min med venner og familie. Jeg har en facebookside som heter lindaisabelleblogg.no. Lik og del!

myTaste.no

Flg bloggen

  • Instagram

    Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Annonser

    hits