Min versjon av surprise kake til en 20 ring som er i Forsvaret :)

  • 19.02.2016 - kl.23:11


 

 

N har det seg slik at min kjrestes snn ble 20 r i januar. Siden han som nevnt er i forsvaret, s mtte dagen utsettes til han kom hjem p perm. I kveld var den store dagen, hvor vi skulle feire hans dag med de nrmeste p farsiden...( Han er egentlig heldig, for han skal feire hos moren i morgen - s han fr to feiringer! ;) ) I den anledning s kan man ikke lage noe annet en akkurat en #kamuflasjekake. ( Ha ha....det er lov prve hvertfall:)

Jeg m rlig innrmme at dette er noe jeg aldri har gjort fr, og ikke har jeg veldig god kjennskap til dette temaet heller. Har blitt noen netter uten svn med masse tanker. Jeg liker utfordringer. Jeg liker finne mter lse dem p. Selv om ikke alt gikk etter planen i mitt hodet, s ble den grei nok for ikke ha gjort det fr syns jeg. 

finne de helt korrekte fargene var stort sett en umulig oppgave. Prvde blande litt her og der. Bunnen lagde jeg som vaniljekake. Jeg delte opp deigen i forskjellige skler og tilsatte farger slik at den ble grnn/brun marmorert inni ogs.

 

SLIK LAGER DU #VANILJEKAKE

125 gr. smr
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl matflte

Pisk smr og sukker hvitt

Ha i ett og ett egg og sikt inn det trre

Rr flten inn p slutten.

Denne oppskriften ganget jeg med 4 til den store formen.

Dette er ogs en super oppskrift til cupcakes. ( ca 20 stk)

 

 


 

 

S fylte jeg kaka med eggedosiskrem:

EGGEDOSISKREM:

100 gr smr
200 gr kokesjokolade
2 egg
100 gr melis

 Smr og sjokolade smeltes sammenog avkjles. Egg og melis piskes til eggedosis og blandes med den avkjlte sjokoladeblandingen. La kremen st kaldt noen timer eller over natten.

 

 


 

 

Kremen kan bli litt stiv s pisk den opp fr bruk. Den br st i romtemperatur en stund fr bruk. Kan fint fryses. Smaker ogs veldig godt med lys sjokolade eller melkesjokolade.Til denne store kaka, mtte jeg gange oppskriften med 4 for fylle og smre rundt.

 

 



 

 

S er det tid for marsipantrekket...

hm...Dette er min mte gjre det p. S er det bare kjevle i vei :)

 

 


 

 

Jeg kjevler p Tupperware sitt bakeunderlag. Da tar jeg bare hele underlaget, med den ferdig kjevlede marsipanen p, legger over kaka. Pass p at du har god margin s du fr ca 5 cm g p p hver side.

 

 


 

 

Dytt kantene godt inntil kaka og skjr forsiktig av det overfldige.

 

 


 



 

PYNT

Jeg laget et bilde slik jeg ville ha det, og fikk det printa ut som spiselig bildet. I tillegg kjpte jeg noen leker p en leketysbutikk ;)

S ble det laget gjerde rundt kaka,

 

 






#vaniljekake, #marsipan, #sjokolade, #militrkake, #bursdagskake, #guttekake, #militarycake, #eggedosiskrem

 

Vel, jeg tror bursdagsbarnet ble fornyd, han dro ihvertfall avgrde med halve kaka til neste feiring ;)

Skriv en ny kommentar

Linda Isabelle

Linda Isabelle

Sharing my passion for food! Flyttet fra Nord-Norge til Oslo. Har funnet lykken med min samboer som er en skikkelig Oslo-gutt. Jeg har tre barn og ett barnebarn som jeg elsker mer enn alt p jord. De bor alle i Vesterlen. I tillegg er jeg velsignet med tre bonusbarn som tilhrer min samboer. P denne bloggen kommer jeg til skrive om min interesse for mat og baking. Oppskriftene er samlet opp gjennom rene fra min familie, komponert selv og sk p nett. Alle bildene jeg legger ut er mine egne. Jeg hper dere kan bli inspirert til lage mer mat fra bunnen av. Kanskje prve noen nye oppskrifter? Jeg blir veldig glad hvis du deler oppskriftene og siden min med venner og familie. Skulle du prve dem ut m du gjerne kommentere hvordan det gikk, og eventuelt hva du vil ha mer av :)

myTaste.no

Flg bloggen

  • Instagram

    Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Annonser

    hits